8 C
Stockholm
söndag, oktober 17, 2021

22-årig brittisk student som flög till Kabul har evakuerats från Afghanistan till Dubai

Den brittiska studenten som kom in i Afghanistan på semester i fredags har framgångsrikt evakuerats.

Miles Routledge, 22, fångade internetets uppmärksamhet denna vecka efter att ha lagt ut på 4chan, Facebook och Twitch om hans resa.

Idag evakuerades han till Dubai ”tack vare den brittiska arméns briljanta folk”. Fysikstudenten delade en video av sig själv ombord på det som verkar vara ett militärplan, fyllt med andra evakuerade.

”Taliban släppte oss igenom flygplatsen och vi träffade många av dem, en mycket lång övergångsperiod, men de log alla och vinkade, några tog selfies med sig”, skrev Routledge i ett Facebook -inlägg tisdag morgon, lokal tid.

Varför åkte Miles Routledge till Afghanistan?

Han hade planerat resan sedan åtminstone i maj, efter att ha undersökt de ”10 mest farliga platserna i världen”.

”På ett sätt tänkte jag, vad är det roligaste landet jag kan åka till som inte är tråkigt? Det finns lite spänning där och det är annorlunda”, sa Routledge till sina följare under helgen på videoströmningsplattformen Twitch. ”Jag vill inte åka till London eller ens till Spanien.

”Jag googlade de tio farligaste länderna i världen, och sedan använde jag det som en inköpslista. På toppen låg Afghanistan.

”Jag sms: a några människor, tittade på några YouTube -videor och jag tänkte att” det här är coolt! ” Jag trodde att eftersom Storbritannien och USA fortfarande är där måste det vara ganska säkert.

”Jag tyckte att” loafing i Afghanistan … låter bra! ”

Detta är inte första gången Routledge besöker en ökänd destination, för två år sedan reste han till platsen för kärnkatastrofen i Tjernobyl. Han säger att detta fick honom att vilja prova mer ”mörk turism”.

”Om jag försökte sola på en sandstrand, skulle jag bara hata det”, sa han. Ingång mag.

Ändå kunde Routledge inte förutse hur farlig hans resa skulle vara. Vid den tidpunkten då han bokade sin resa och spenderade cirka 1 280 euro på flyg och visum, ansågs Afghanistan vara relativt säkert.

”Det fanns inga talibaner i området. Folk gick hela tiden, YouTubers, ”sa han till Input,” jag tänkte ”varför inte? Jag ska göra vad de gör. ’ Men det var inte så, som ni ser. ”

Liksom många turister i regionen drevs Routledge av en önskan att se ett land som har varit så framträdande i internationella frågor de senaste 20 åren.

”Jag ville se hur livet var här och hur det var annorlunda. Det var en nyfikenhet. Det har alltid varit i nyheterna sedan 2001. ”

För sitt nästa reseäventyr har Routledge sagt att han skulle vilja besöka Nordkorea.

Related Articles

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Latest Articles