8.9 C
Stockholm
tisdag, oktober 26, 2021

Djurräddaren ”hotade” försvarsministeriets assistent för att ”blockera” Kabul Evakuering | UK News

En tidigare Royal Marine som grundade ett djurhem i Kabul lämnade ett uttalande meddelande till en regeringsassistent när han försökte placera sin personal och husdjur på en flygning från Afghanistan, enligt rapporter.

Tidningen Times sa att den hade fått en läckt ljudinspelning av Paul ”Pen” Farthing om Peter Quentin, en särskild rådgivare till försvarsminister Ben Wallace, som den anklagade för att ”blockera” ansträngningar att organisera ett flyg.

Farthings kampanj för att avlägsna arbetare och djur från Afghanistans Nowzad -skydd har orsakat kontroverser de senaste dagarna efter att ha fått ett stort offentligt stöd.

Även om visum beviljades för hans 24 anställda och deras anhöriga, vägrade Farthing att lämna utan sina husdjur och siktade på att få 200 hundar och katter ur landet.

På fredagen meddelade försvarsministeriet att ex-marinen och hans djur var på Kabul flygplats och att den brittiska regeringen hade sponsrat godkännande för hans charterflyg.

I det inspelade meddelandet, som sägs ha skickats i måndags, hotade Farthing att ”förstöra” Quentin på sociala medier om han inte hjälpte till att organisera evakueringen.

Han sa: ”Jag fick precis reda på att du hindrar mig från att få flyget från Afghanistan för min personal och djuren. Så här är affären. Antingen får du mig det jävla Isaf -numret och ger mig tillåtelse att åka till det där jävla flygfältet, eller i morgon bitti ska jag vända mig mot dig och hela jävla landet, och alla andra som har investerat i denna räddning, de ska vet att det är du, du som blockerar detta jävla drag Väl?”

Han fortsatte: ”Jag kommer att hämta min personal härifrån och jag kommer att få ut så många människor härifrån på denna flygning och sedan kommer hundarna och katterna att gå till lastrummet. Ingen kan sitta i lastrummet, bara djuren. ”

Farthing krävde pappersarbete och sa att hans personal hade ”godkänts” annars ”jag tänkte spendera resten av min tid på att förstöra dig på sociala medier och alla andra plattformar jag kan hitta.”

Han sa att han hade tjänstgjort 22 år i Royal Marines och att han ”inte tog detta dumheter från människor som dig som blockerar mig”.

Farthing insisterade på att han ”tog människor ut ur detta land och bortom på ett privatfinansierat flygplan”.

Hans ”Operation Ark” -kampanj blev en stor framgång på sociala medier, men Wallace klagade över att det distraherade dem som fokuserade på att evakuera de mest utsatta.

Wallace sa tidigare att försvarsministeriets personal hade utsatts för övergrepp från Farthing -anhängare.

Related Articles

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Latest Articles