how to leave a Facebook group

Hur man lämnar en Facebook-grupp: steg för att lämna, stänga av eller ta bort

hur man lämnar en Facebook-grupp

Bild via: Pexels

Förklarar hur man lämnar en Facebook-grupp, med steg-för-steg för att lämna en grupp på PC, smartphone, sluta prenumerera på en grupp och hur man tar bort eller arkiverar en Facebook-grupp.

Hitta fler teknik- och mjukvaruguider, tips och råd

Innehållsförteckning

  • Hur man lämnar en Facebook-grupp
    • Hur man lämnar en Facebook-grupp på datorn
    • Hur man lämnar en Facebook-grupp i appen
    • Snabbguide: lämna en Facebook-grupp som gruppmedlem (gammal Facebook-design)
    • Snabbguide: lämna en Facebook-grupp som gruppmedlem (ny Facebook-design)
    • Hur man slutar prenumerera på en Facebook-grupp
    • Hur man tar bort eller arkiverar en Facebook-grupp
    • Ta bort medlemmar från en grupp du har skapat och ta bort en grupp (gammal design)
    • Ta bort medlemmar från en grupp du har skapat och ta bort en grupp (ny design)
    • Gammal design: arkivgrupp
    • Ny design: arkivgrupp

Hur man lämnar en Facebook-grupp

Det händer gång på gång att du läggs till i en grupp av en annan Facebook-användare. Det kan vara trevligt menat av din vän, men du håller inte alltid med om det. Eller så kan dina intressen också förändras över tid och du är inte längre intresserad av gruppens ämnen. Vi förklarar flera olika sätt och steg-för-steg-instruktioner för hur du lämnar en grupp på Facebook.

Hur man lämnar en Facebook-grupp på datorn

Det finns flera sätt att helt enkelt lämna gruppen. Om du använder Facebook på din dator via en webbläsare gör du bara så här:

  1. Gå till Facebook och logga in med ditt konto.
  2. Klicka på Grupper i baren under Upptäck till vänster .
  3. I gruppöversikten klickar du helt enkelt på redskap .
  4. Om du har grupper i din favoriter , kan du flytta muspekaren över gruppen. A 3-punktsknappen visas som du kan trycka på. Direkt in i gruppen klickar du under gruppbilden i menyn Anslöt sig .
  5. Med den metod som passar dig kommer en meny upp där du kan välja att lämna gruppen .
  6. I följande popup kan du också förhindra återinbjudan till gruppen av hennes a kontrollera för set . Tryck sedan på Avsluta grupp igen för att slutligen bekräfta valet.

Hur man lämnar en Facebook-grupp i appen

I Facebook-appen lämnar du en grupp enligt följande:

  1. Öppna Facebook-appen (Android | iOS).
  2. Öppna översiktsmenyn via 3-raders knapp i övre högra hörnet.
  3. Knacka på Grupper och välj en grupp i följande meny. Om du trycker längre på en viss grupp visas en liknande meny. Direkt i gruppen kan du också trycka på liten nedåtpil i det övre högra hörnet.
  4. Skrev upp lämplig meny för att lämna gruppen .
  5. I nästa popup, välj Lämna gruppen för att bekräfta processen. Du kan välja att lämna gruppen permanent via Ytterligare alternativ objekt om du inte längre vill bli inbjuden till den här gruppen. Alternativt, endast aviseringar kan avaktiveras här .

Snabbguide: lämna en Facebook-grupp som gruppmedlem (gammal Facebook-design)

  1. Öppna gruppöversikten på Facebook genom att klicka på ” Grupper ” i menyn till vänster på startsidan .
  2. Bredvid gruppen du vill lämna klickar du på kugghjulsikonen och välj ” Lämna gruppen ”.
  3. Ett nytt fönster öppnas. Bekräfta processen genom att klicka på ” Lämna gruppen ”.

Snabbguide: lämna en Facebook-grupp som gruppmedlem (ny Facebook-design)

  1. Klicka på gruppikon ovan.
  2. Välj grupp som du vill lämna från översikten på vänster .
  3. I gruppvyn gå till tre poäng till höger och välj ” Lämna gruppen ” i menyn som öppnas .
  4. Om det behövs, se till att du är det inte Inbjuden till gruppen på nytt.
  5. Klicka slutligen på ” Lämna gruppen

Hur man slutar prenumerera på en Facebook-grupp

Är du irriterad över de många aviseringarna i ditt nyhetsflöde, men du vill inte lämna en viss grupp? Anpassa sedan aviseringarna enkelt. Öppna motsvarande grupp och tryck på de tre prickarna eller linjerna i det övre högra hörnet. Nu välj Aviseringar . Här bestämmer du om du vill få aviseringar för alla inlägg, endast för inlägg av dina vänner, eller inga alls. Du kan också stänga av push-notiser här. Om du är markerad eller omnämnd inom en grupp kommer detta fortfarande att visas i appen.

  • Välj ”inte längre prenumerera på grupp”.
  • Med det här valet kan du fortfarande komma åt och kommentera gruppinnehåll.
  • I det här fallet är du fortfarande medlem i gruppen och kommer att listas i medlemslistan.
  • Men gruppinlägg kommer inte längre att visas i ditt nyhetsflöde.

Hur man tar bort eller arkiverar en Facebook-grupp

Det finns ingen magisk knapp med ”radera grupp” på Facebook. Det spelar ingen roll om du skapade gruppen (så att du är administratör) eller är medlem i en grupp. En grupp kommer bara att tas bort från Facebook och därmed raderas om alla medlemmar lämnar. Om den fullständiga borttagningen är för permanent för dig är arkivering också möjlig.

Ta bort medlemmar från en grupp du har skapat och ta bort en grupp (gammal design)

  1. På Facebooks hemsida, klicka på ” Grupper ” i menyn till vänster .
  2. Överst under ” Grupper som du hanterar ” är de grupper som du är administratör för . Klicka på gruppen som du vill ta bort.
  3. Först måste alla andra medlemmar tas bort, om de inte har lämnat sig själva innan. För att göra detta, klicka på ” Medlemmar ” i menyn till vänster . Efter varje medlems namn klickar du på tre horisontella prickar och välj ” Ta bort från grupp ”. Du måste slutföra processen med ” Bekräfta ” varje gång .
  4. När alla medlemmar har tagits bort, klicka som sista medlem högst upp på gruppfliken på ” Anslöt sig ” och välj ” Lämna gruppen ”.
  5. Klicka slutligen på ” Avsluta och ta bort ”.

Ta bort medlemmar från en grupp du har skapat och ta bort en grupp (ny design)

  1. Gå till gruppsymbol på toppen . Välj den grupp du vill ta bort under ” Grupper du hanterar ” till vänster.
  2. I menyraden under gruppbilden klickar du på ” Medlemmar ”.
  3. Gå till ” Ta bort medlem ” via trepunktsmeny bakom varje enskild medlem.
  4. Klicka på ” Bekräfta ”.
  5. Lämna gruppen sist. Detta kommer automatiskt att radera dem. Gå till ” Lämna gruppen ” bredvid ditt namn via trepunktsmeny .
  6. Avsluta processen genom att klicka på ” Lämna gruppen ”.

Om det verkar för drastiskt att ta bort gruppen kan du arkivera den . Det betyder att medlemmar fortfarande kan besöka gruppen, men inte längre kan göra inlägg där. Så det är som ”frusen”. Arkivering kan avbrytas när som helst. Här är hur den gamla Facebook-designen, så den nya designen.

Gammal design: arkivgrupp

  1. På Facebook öppnar du gruppöversikten via menyn till vänster. Välj den grupp som du vill arkivera och klicka på ”Mer” högst upp och välj ”Arkivgrupp”.
  2. Klicka nu på ”Bekräfta”. Det betyder att din grupp är arkiverad, men kan fortfarande ses av andra medlemmar.

Ny design: arkivgrupp

  1. Gå till de tre prickarna till höger under gruppbilden och välj ”Arkiv grupp”.
  2. Klicka på ”Bekräfta” för att arkivera gruppen.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.