8 C
Stockholm
söndag, oktober 17, 2021

Möt den 23-åriga kvinnan som har rest till alla länder i världen

Lexie Alford var 21 när hon nådde alla hörn av världen. Ett par år senare använder hon sina online -plattformar och hennes passande namn ’Lexie Limitless’ personlighet för att inspirera spirande resenärer genom Instagram, Youtube och din hemsida. Liksom alla världsrekordinnehavare värda sitt salt har han också fått en TEDx -prat om deras erfarenheter.

Vi kom ikapp Lexie för att fira hennes titel som den yngsta personen som nått alla länder i världen. Ursprungligen från norra Kalifornien, som hon beskriver i vår chatt som ”den mest mångsidiga i USA, det finns ingenstans jag hellre skulle vara”, hon bor för närvarande på heltid i soliga Los Angeles.

Hej Lexie! Tack för att du är med oss. Först och främst, har du lyckats resa mycket under det senaste året?

Det är ganska galet, jag var på den brasilianska karnevalen dagen innan det första fallet spelades in där (i början av mars). Så jag åkte tillbaka till staterna och vi var helt inlåsta.

Men ja, under inneslutningen lyckades jag resa för jobbet. jag gick till Turkiet tar en två veckors bilresa för min YouTube och ytterligare två veckors road trip i Irakiska Kurdistan.

Gick du därifrån med avsikt att bli den yngsta personen som nått alla länder i världen?

Det var mer en naturlig utveckling. Jag började resa när jag var väldigt ung eftersom min mamma har en resebyrå, ett företag som hon startade när jag var 19 år gammal. När hon växte upp tog hon mig alltid ur skolan och tog med mig på upptäcktsfärd, vilket var riktigt kul.

Denna livsstil innebar att när jag fyllde 18 år hade jag redan rest till runt 70 länder. Jag hade tagit examen tidigt från gymnasiet och fick min doktorsexamen vid 18.

Men en av mina största drömmar, sedan jag var 12 år, var att jag ville uppleva hur det var att leva ett år av mitt liv utan skola eller arbete. Så jag sparade otroligt mycket så att jag kunde ta detta mellanår och resa världen.

Jag ville se allt jag kunde och lära mig så mycket jag kunde. Det var under det sabbatsåret som jag insåg: hur många länder finns det? Jag var bara 18 år gammal, jag visste att jag hade tid att göra det. Så jag googlade den yngsta personen att resa till varje land och James Asquiths Guinness världsrekord dök upp.

När jag såg det visste jag att jag skulle ångra det resten av mitt liv om jag åtminstone inte försökte.

Många vill inget mer än att resa, men ekonomiska och tidsmässiga begränsningar kan komma i vägen. Du sa redan att du hade bokat det året, men hur betalade du för det?

Mitt projekt var helt självfinansierat. Jag arbetade från en mycket ung ålder och för min mammas resebyrå. Jag hade mycket tur eftersom jag inte bara tjänade pengar, utan jag lärde mig mycket om resor, särskilt hur jag skulle kunna göra det på en stram budget.

Jag lyckades sträcka besparingarna i ett och ett halvt år. Och under den tiden tog jag min kamera, började blogga och lärde mig om sociala medier. Jag började träffa människor från branschen och byggde ett nätverk. Lite efter lite började jag få fler kunder som jag skrev innehåll för, och det var verkligen det som startade mitt företag som jag driver idag.

Det är viktigt att notera att när du klättrar på ett riktigt stort berg, om du tittar direkt mot toppen, kommer du att känna dig nedslagen och överväldigad. Men om du bara tar ett steg i taget är det så mycket lättare att komma till toppen.

Har du någon favoritplats som du besökte? Och eftersom?

Jag har en lista, jag har de fem bästa. Men det här är som att behöva välja ett favoritbarn. Platserna är mina favoriter av olika skäl. Jag älskar Indonesien för dykning. Jag är en dykare och undervattensvärlden är fascinerande.

Venezuela, för sin naturliga skönhet och folkets vänlighet. Pakistan var det mest gästvänliga stället och de människor jag besökte. Det har också ett otroligt bergigt landskap.

Egypten för historia: dess bevarande är otroligt. Du kan fortfarande se färgen och röken på väggarna inne i de stora pyramiderna. Och Island. Det är en unik ö, den mest unika platsen i världen.

Finns det ett ställe du inte skulle gå tillbaka till?

Jag är alltid trött när jag pratar om favoritplatser och mindre favoritplatser eftersom det är så subjektivt. Det finns ingenstans jag inte skulle gå tillbaka, aldrig säga aldrig.

Men min reseupplevelse nu är väldigt annorlunda än för tre år sedan. Det handlar mindre om att räkna länder och mer om att leta efter dessa unika upplevelser, så det beror verkligen på om möjligheten finns.

En sak jag vet är att alla reseupplevelser handlar om människor. De gör eller bryter resan. Det är människorna som får erfarenheterna att vara i ditt sinne för alltid.

Det finns fortfarande mycket stigma kring kvinnor som reser ensamma, särskilt ur ett säkerhetsperspektiv. Men du gjorde mycket av denna resa ensam och så ung. Var det någonsin något som oroade dig?

Jag reste ensam till ett 50 -tal länder. Så det var kanske sju eller åtta månader på egen hand.

Som en sidoteckning tror jag verkligen att det är något som alla människor, män och kvinnor, borde uppleva någon gång i sitt liv: att resa ensam. Det lär dig att vara oberoende och att navigera i den här galna världen ensam. Men det gör också att du verkligen uppskattar den tid du spenderar med människor, när du är hemma eller med din familj och vänner.

Att ta det första steget mot en soloresa behöver inte vara stort. Du behöver inte gå till en helt annan kultur, med ett helt annat språk, och försöka lista ut det. En grannstad, ett närmare land. Bara någonstans där du kan vara med dig själv och dina tankar.

Du kan sakta bekanta dig med dessa saker och börja lära dig att navigera i världen. Men det lär oss att vara tacksamma: för de människor vi har i våra liv, de erfarenheter vi har i våra liv.

Vad betyder internationella kvinnodagen för dig?

Jag älskar att vi firar kvinnor, dagen, kvinnohistoriska månaden, och vi tar oss tid att reflektera över hur långt kvinnor har kommit i samhället, men också hur kvinnor får befogenhet att göra saker som de aldrig hade kunnat göra tidigare . Det handlar om hur vi utmärker oss. Vi känner oss bemyndigade att driva våra drömmar och ingen stoppar oss.

Det är lätt att påpeka alla sätt vi behöver för att fortsätta förbättra. Men vi måste också fira de framsteg vi har gjort, och det är hur den här dagen är för mig.

Vad är det enda rådet du skulle ge någon som vill driva sina drömmar?

Ett råd jag har fått och burit med mig i åratal är att aldrig ta nej för ett svar. Alla som tvivlar på dina idéer, som inte vill att något ska gå din väg, kommer att avvisas. Det är upp till dig att hålla ut.

Hennes namn på sociala medier är Lexie Limitless, betoning på Limitless. Finns det några resenärer som du skulle rekommendera att folk följer?

Bree från @eyeofshe, är en otrolig äventyrsreseskapare. Andi från @destinationchaser är en annan inspirerande resenär som har en unik syn på världen, och Ciara från @hey_ciara Hon är en ensam kvinnlig resenär, så om det är något som intresserar dig, var noga med att följa henne.

Om du vill veta mer om Lexie och hennes äventyr, var noga med att besöka deras webbplats där du kan förhandsgranska din nya bok genom att registrera dig för deras nyhetsbrev.

Related Articles

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Latest Articles