5.7 C
Stockholm
söndag, oktober 17, 2021

Skrällen: Anthony Joshua tappar sina VM -titlar i tungvikt

En enad domartrio hade Usyk som vinnare med siffrorna 117-112, 116-112, 115-113.

När siffrorna lästes bröt ukrainaren ut i gråt när Joshua rusade ut ur ringen utan kommentarer.

– Det här betyder mycket för mig. Matchen gick precis som jag trodde att det skulle gå, sa Usyk i sin segerintervju genom en tolk.

Smart och smidig teknisk Usyk studsade på fjädrande fötter och den lokala favoriten Joshua, som började långsamt, såg riktigt förvirrad ut efter fyra omgångar.

”AJ” gick upp lite, men var vanligtvis ett steg efter Usyk, som var snabbare och mer exakt.

Nära att slå Joshua i den tolfte omgången

I den tolfte och sista omgången var Joshua efter i poäng och fick vinna med knockout.

Ändå var det Usyk som kontrollerade omgången och var nära att slå mästaren.

– Planen var inte att slå honom. Jag kände honom mycket i början av spelet, men då sa mina tränare att jag skulle fokusera på spelplanen.

En klausul i kontraktet ger Anthony Joshua rätten till en returmatch och en chans att återta sina tre VM -bälten.

Det är inte klart när en sådan match kan äga rum.

– Jag har tränat hårt sedan januari och har förberett mig för den här matchen i över ett halvår. Jag har inte känt min familj på länge och jag saknar mina barn. Jag vill gå hem med dem och jag tänker inte på ett andra ben för tillfället, säger Usyk.

”Han är förstörd”

Medan Anthony Joshua själv snabbt försvann in i omklädningsrummet stannade promotorn Eddie Hearn kvar och svarade på frågor.

– Det här kan inte jämföras med förlusten mot Andy Ruiz eftersom det förvånade oss alla. När de bästa möts på detta sätt kan du förlora. Vi visste att det var en riskfylld kamp och en tuff utmaning, säger Hearn.

– Han är förstörd, men han har redan börjat prata om andra etappen. Det finns ingenstans att gömma sig, men enligt min mening är det returkampen som väntar direkt och då måste ”AJ” göra något annorlunda.

Hearn fortsätter:

– Det här var ingen bra kväll för ”AJ”, som verkade trött, men han tog av sig hatten för Usyk, som var den bästa fightern och vann rättvist. Han hade en perfekt matchplan.

De vann båda OS -guld 2012

Oleksandr Usyk förbättrar sitt oklanderliga matchresultat till 19-0 (13 KO). Detta var hans enda tredje tungviktskamp när ukrainaren boxade på kryssvikt, där han höll alla fyra mästarbälten, fram till 2019.

Resultatet av Anthony Joshua nya match är 24-2 (22 KO).

När Joshua vann olympiskt super tungvikt guld i London 2012 var det Usyk som vann tungt guld.

Related Articles

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Latest Articles